Preloader image

Coaching

Voor ons is ieder kind een individu, een uniek mens die bij ons alle persoonlijke aandacht krijgt die nodig is. Onze coaching start met een intakegesprek met zowel kind als ouder(s). N.a.v. dit gesprek worden met elkaar leerpunten/ doelen vastgesteld. Wat we heel belangrijk vinden is de inbreng en de motivatie van het kind: het gaat tenslotte om zijn/haar ontwikkeling!
Elk begeleidingsplan wordt op maat gemaakt, tussentijds geëvalueerd en indien nodig bijgesteld.
U kunt uw kind aanmelden via onze contactpagina. Wij emailen u dan een intakeformulier waarop U uw kinds gegevens en een omschrijving van de hulpvraag vermeldt. In overleg met de basisschool van uw kind kan de begeleiding mogelijk daar plaatsvinden, of in onze praktijkruimte.
De kosten voor deze individuele coaching/begeleiding zijn € 49,50 per 45 min. Een intake kost € 25,00. Eventuele reiskosten zijn daar niet bij inbegrepen.

Ons aanbod

Het begeleiden van kinderen en jongeren (van 5-19 jaar) bij hun emotionele en sociale ontwikkeling is onze specialiteit. U kunt voor uiteenlopende coachings- of begeleidingsvragen bij ons terecht.
We coachen op het gebied van sociale weerbaarheid en sociale omgang met anderen; faalangst en angst in het algemeen; omgaan met teleurstelling; reguleren van negatieve emoties o.a. door negatieve gedachten om te leren zetten in positieve gedachten en adequate oplossingen te leren zoeken voor vervelende situaties. Het vergroten van het zelfvertrouwen loopt altijd als rode draad door de begeleiding heen.
Soms komt de hulpvraag vanuit een stoornis zoals ASS en AD(H)D. Wij hebben hier veel ervaring mee. Ook begeleiden we hoogsensitieve kinderen.
Ouders, maar ook scholen vragen onze hulp ook bij de zogenaamde training van executieve functies. Vragen rondom werkhouding, werkaanpak, concentratie en planning/organisatie van het werk. We werken dan o.a. met het programma ‘Beter bij de les’. Ook het leren omgaan met onverwachte situaties of problemen tijdens schoolwerk komt hierbij aan bod.
Kinderen en jongeren die te maken krijgen met echtscheiding kunnen bij Astrid terecht voor begeleiding vanuit het programma KIES (zie ook www.kiesvoorhetkind.nl). Ze biedt een luisterend oor waardoor uw kind zijn/haar zorgen en gedachten kan delen. Het doel is om deze periode van grote verandering goed door te kunnen komen of, wanneer het op een later tijdstip is, deze periode alsnog te verwerken.
sensitherapie
Snapje, steengoed

Snap je, net als jij: steengoed! 

Zoekt u training of coaching voor uw kind, neem dan contact op.