Preloader image

Sensitherapie

Opgedane negatieve ervaringen kunnen bij onvoldoende verwerking onbewust worden ‘vastgezet’ in het lichaam waardoor je emotioneel en/of fysiek uit balans raakt. Dit uit zich in ‘vage’ en fysieke klachten; gevoelens van onrust/stress; slaapproblemen/ nachtmerries;(faal)angst; Burn out; vermoeidheid; overprikkeling; klachten door voeding; e.d.
Sensitherapie is erop gericht om emotionele blokkades op te heffen en de energetische stroming weer in balans te brengen. Het bevordert het zelf herstellend vermogen van lichaam en geest.
Sensitherapie is ook zeer effectief bij begeleiding van (hoog)sensitieve personen, AD(H)D en Autisme spectrum stoornissen.
Het uitgangspunt tijdens de behandeling is het afstemmen op de (energetische) signalen van het lichaam. Dit wordt gemeten met behulp van een biosensor. De meting wordt volgens een vast stappenplan van diverse technieken en methoden uitgevoerd.
Elke behandeling is uniek: er wordt uitgegaan van wat op dat moment nodig is en dat maakt het heel effectief. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van:
HOLISTIC PULSING
Dit is een zachte en ontspannende massagetechniek over de kleding. Het brengt blokkades aan het licht en werkt ondersteunend in het proces.
DRUKPUNTMASSAGE
Met deze techniek kan het proces van heling snel op gang gebracht worden. Dit gebeurt door op bepaalde plekken op de energiebanen te drukken en tegelijkertijd over de achterliggende emotionele thema’s van deze plekken in gesprek te gaan.
E.F.T.(Emotional Freedom Techniek)
Dit is een kloptechniek op specifieke meridiaan-punten, waarbij tegelijkertijd steeds een bepaalde zin wordt herhaald die het thema van de emotionele lading verwoord.
EDELSTEENTHERAPIE
Een edelsteenlegging op en rond het lichaam kan ondersteunend zijn bij verschillende processen. De cliënt kiest zelf intuïtief de edelstenen uit. Deze keuze blijkt altijd de juiste te zijn m.b.t. de helende werking van de stenen die op dat moment nodig is.
Er wordt ook uitgemeten of het gewenst is om een bepaalde edelsteen bij zich te gaan dragen of onder het kussen te leggen.
ORTHOMOLECULAIR
Soms is het noodzakelijk om aansluitend op de behandeling een dieet te gaan volgen om het lichaam te ontgiften. Ook kan uit de behandeling naar voren komen dat het verstandig is om vitamines en/of mineralen aan te vullen.
(Edelsteen)REMEDIES
Tussen de behandelingen door kan het van belang zijn om een remedie te gebruiken. Dit geeft inzicht in het probleem en versnelt het proces. (Een remedie kost € 14,00 per flesje incl. BTW)
snapje, plezier

Onze kernwaarden: Plezier, Praktisch, Effectief.

Aan het eind van een behandeling wordt gemeten met de biosensor of er een vervolgbehandeling nodig is en wanneer.
Gemiddeld zit er 4 – 8 weken tussen 2 consulten en is er na 2-4 behandelingen geen vervolgafspraak meer nodig.
Sensitherapie is effectief bij kinderen en volwassenen en in te zetten naast behandelingen en voorschriften van artsen.
Het kan als aanvulling op de coaching worden ingezet of als losstaande behandeling.
Een sensitherapiebehandeling wordt door Margriet uitgevoerd in haar praktijk-ruimte aan huis.
Bij kinderen duurt een behandeling ongeveer 1 uur, bij volwassenen 1½ tot 2 uur.
Voorafgaand aan de 1e behandeling emailt Margriet een intakeformulier waarop U gegevens en een korte omschrijving van de hulpvraag vermeldt.
Een groot deel van de behandeling vindt plaats op een massagetafel. Daarbij hoeven alleen de schoenen uitgedaan te worden.

Kosten

Een consult kost € 55,00 als de behandeling een uur of minder duurt; langer dan een uur kost een consult € 75,00 (incl. 21% BTW).
Eventuele remedies, sensicards en edelstenen zijn daar niet bij inbegrepen.
Sensitherapie valt onder de alternatieve geneeswijzen:
Prestatiecode 24513 Lichaams-gerichte psychotherapie.
Het wordt door sommige zorgverzekeraars (deels) vergoed.
Dit is na te gaan via de website van Margriets beroepsvereniging CAT (Level 3): www.catcomplementair.nl/vergoeding-zorgverzekeraars/.

Zoekt u training of coaching voor uw kind, neem dan contact op.